Clubgeschiedenis

De club werd op papier opgericht in april 2013 in de Ruddervoordestraat 3 te Torhout. De stichtende leden zijn Mathieu Verhulst, Heleen Comeyne, Sien Soenen, Joos Anseeuw en Hein Comeyne.

Na succesvolle initiaties op de lagere scholen werd beslist om in augustus 2017 van start te gaan met wekelijkse trainingen voor de jeugd. In samenwerking met het stadsbestuur en de sportdienst werd onze thuisbasis vastgelegd op de sportvelden van Wijnendale in de Baarsstraat naast nr13. Het enthousiasme was dermate groot dat er meteen ook van start werd gegaan met een damesploeg in competitie. In februari 2018 werden er voor het eerst ook trainingen voor heren ingericht. Het eerste seizoen werd afgesloten met 18 leden. Meteen schoten de dames de hoofdvogel af door promotie af te dwingen en de beker van Vlaanderen voor lagere dames binnen te halen.

Het seizoen 2018-2019 begon met een sportkamp voor de jeugd en met twee damesploegen en één herenploeg. Het werd een seizoen waar de exponentiële groei door onder andere de succesvolle initiaties verder gezet werd. Het tweede seizoen werd dan ook afgesloten met 40 leden.
Ook in 2020 richtten we succesvol een krachtbalsportkamp in. 
Het seizoen 21-22 is nog steeds een Coronajaar.  De competitie zijn we goed gestart met 6 ploegen in competitie: heren, dames, U18jongens, U16jongens en -meisjes en U14jongens. Daarnaast schrijft Krachtbal Torhout steeds meerdere ploegen in voor de U12 en U10 tornooien. Er wordt wel duchtig getraind door onze 83 spelers waarvan 60 jeugdspelers.  Ons ledenaantal bedraagt nu 97.

  • 0473 47 26 15
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© Krachtbal Torhout